Home Premsa. Notícies Mikel Zawiska es proclama campió absolut del I Open L'Escala Accessible
Mikel Zawiska es proclama campió absolut del I Open L'Escala Accessible PDF Imprimeix Correu electrònic

(noticia extreta de la web del Club Nàutic L'Escala)  

Mikel Zawiska es va proclamar campió absolut del I Open L’Escala Accessible – I Copa Catalunya de Vela Adaptada, la primera competició dirigida a navegants en situació de discapacitat que va celebrar el Club Nàutic L’Escala entre el 2 i el 4 d’octubre. La convocatòria, de nivell autonòmic, va comptar amb una vintena de regatistes i els seus acompanyants, que van gaudir de tres dies de proves i activitats lúdiques i culturals a l’Empordà. 

Entre ells hi havia una gran majoria de participants catalans, però també van desplaçar-se fins les instal·lacions del Club Nàutic L’Escala, representants procedents d’altres clubs espanyols i europeus, certificant l’èxit d’aquesta primera experiència en competició del programa Vela per Tothom, que engegava l’associació escalenca ara fa quatre anys.

Hi contribuiria el vent, que malgrat la calma que va deixar la desaparició d’una suau tramuntana inicial a primera hora del dissabte 3 d’octubre, va rolar fins a marinada per oferir dues jornades esplèndides de navegació. Aquest fet però, va retardar una hora la sortida de la primera prova, prevista per a les 12.00 hores. La inestabilitat es mantenia durant la primera mànega, mentre que la marinada s’acabava establint i es mantenia, ascendint dels 10 fins als 14 nusos, no sense obligar a canviar el recorregut abans de donar inici a la segona. 

Pel que fa al diumenge, la marinada del 110 feia acte de presència més d’hora, pel que el Comitè de Regata donava el tret de sortida a la primera prova al voltant de les 12.30 hores. Aquest vent d’altra banda, va bufar amb 8-12 nusos d’intensitat, pel que es van disputar les tres mànegues sense cap mena d’obstacle podent procedir a l’entrega de trofeus cap a les 16.00 hores de la tarda.

Després de sis proves i un descarte, Mikel Zawiska, a bord del seu Acces Liberty, es proclamava guanyador de la categoria Open i absolut del I Open L’Escala Vela Accessible. A la seva categoria, es va haver d’imposar als Access 303 de Cedric Castaldi, que navegava amb Marine Castaldi, i Albert Carbonell, que acabaven ocupant la segona i la tercera plaça. Cal destacar l’actuació d’aquest últim, i més tenint en compte que el navegant del Club Nàutic L’Escala feia el seu debut en regata en aquesta cita. Els 2.4, d’altra banda comptaven amb una classificació pròpia, de la que es va adjudicar la victòria Rafa Andarias, del Club Náutico Javea. El regatista del Club Nàutic Nàutic L’Escala, Miquel Gómez, es quedava amb la segona posició del podi i Fernando Álvarez, de la Fundación También – Club Para Todos, amb la tercera. A més del programa esportiu, l’organització va posar a disposició de tots els participants varies propostes lúdiques i culturals que van acabar d’arrodonir l’esdeveniment. La jornada prèvia del divendres va culminar amb un sopar al restaurant La Palmera i la del dissabte al Restaurant Can Miquel de L’Escala, on tots els regatistes i acompanyants van poder intercanviar impressions sobre la navegació i el desenvolupament de la competició. A més però, van poder visitar les ruïnes d’Empúries o conèixer més de prop la vil·la amfitriona. El I Open L’Escala Accessible – I Copa Catalunya de Vela Adaptada va ser organitzat pel Club Nàutic L’Escala amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, l’Ajuntament de L’Escala, VAC Sailability, RS Veleros, Acces Turismo i Catalunya Turisme.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com