Home Premsa. Notícies La Unió Europea beca a la FECPC per desenvolupar l’eslàlom en cadira de rodes com a eina d’inclusió social
La Unió Europea beca a la FECPC per desenvolupar l’eslàlom en cadira de rodes com a eina d’inclusió social PDF Imprimeix Correu electrònic

Eslàlom en cadira de rodes

Reunió Wheelchair Slalom Erasmus+ EU

El projecte de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) s’ha inclòs dins el programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Àustria, Croàcia, Itàlia i Portugal són els socis amb què treballa la Federació per implementar-lo.

La Unió Europea ha confiat en el projecte de la FECPC per desenvolupar l’eslàlom en cadira de rodes com a eina d’inclusió social, atorgant una beca Erasmus, a finals del 2017, per dur-lo a terme. L’objectiu és el d’augmentar la inclusió social dels nens amb discapacitat motora d’entre 6 i 18 anys promovent l’esport de l’eslàlom en cadira de rodes com a via per millorar les seves habilitats físiques i els seus beneficis psicològics.

Ara, la feina de la Federació és la de coordinar i liderar el desenvolupament d’aquest esport en els països dels socis europeus, Àustria, Croàcia, Itàlia i Portugal, gràcies a l’experiència adquirida a Catalunya durant els últims anys. Els responsables esportius de la FECPC treballaran juntament amb els tècnics dels altres països socis per difondre l’esport, portar-lo a les escoles i formar a nous tècnics per ensenyar l’eslàlom a futurs esportistes.

El projecte s’ha de dur a terme entre el 2018 i el 2019 sota les bases que estipula el programa Erasmus+. La setmana passada es va realitzar la primera reunió conjunta a les instal·lacions de la UFEC entre tots els socis. Durant els pròxims mesos es realitzaran noves reunions i visites a Àustria, Croàcia, Itàlia i Portugal.

 

L’eslàlom en cadira de rodes

És un nou esport dissenyat particularment per persones amb discapacitat motora, usuaris de cadira de rodes. Hi ha diverses categories i nivells de competició, depenent del grau de discapacitat de la persona, per aconseguir la participació més gran possible. L’eslàlom en cadira de rodes pot esdevenir una eina poderosa per transformar actituds comunitàries i fer créixer individualment als esportistes gràcies a l’aprenentatge de noves habilitats esportives i socials.

Els beneficis que aporta l’eslàlom en cadira als seus esportistes van des de la millora de les seves habilitats esportives, del seu estat mental i de les relacions socials, així com una millora en la mobilitat i l’ús de la cadira de rodes en les situacions del dia a dia.

 

Les beques Erasmus+

Erasmus+ és el programa de la Unió Europe que dona suport a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. Es va crear el 1987 amb l’objectiu d’oferir oportunitats d’estudi, adquirir experiència i voluntariat a més de 4 milions d’europeus. Per aconseguir-ho compta amb un pressupost de 14.700 milions d’euros.

L’Erasmus+ és gestionat per la Comissió Europea i és un dels programes més satisfactoris i icònics de la UE. El 2016, 725.000 persones se’n van beneficiar, segons dades de la UE, a través de 21.000 projectes diferents.

Logo Erasmus+ 

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com