Home Premsa. Notícies La FECPC presenta el primer equip femení de futbol amb paràlisi cerebral a l'estat
La FECPC presenta el primer equip femení de futbol amb paràlisi cerebral a l'estat PDF Imprimeix Correu electrònic

Futbol Femení

Foto Família Primer Equip Femení Futbol Noies amb Paràlisi Cerebral

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) va presentar el primer equip femení de futbol amb paràlisi cerebral a l’estat espanyol, dissabte al matí al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. El projecte, pioner, compta amb la col·laboració de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i de la (IFCPF).

La presentació va estar encapçalada per Maite Fandos, diputada d’esports de la Diputació de Barcelona; Pere Guardiola, president de la Fundació de la FCF i de Carles Muñoz, president de la FECPC. L’acte també va comptar amb la presència de Natàlia Arroyo, seleccionadora catalana absoluta; Albert Montull, directiu de la FCF responsable del futbol femení; Maria Teixidor, vicesecretària de la Junta Directiva i responsable del futbol femení del FC Barcelona; Xavi Llorens, responsable projectes dona i esport del Barça Masia 360 i Albert Mendoza, relacions institucionals del CAR.

En Carles Muñoz va obrir la roda de premsa agraint a tots els assistents la seva presencia, a les noies la passió per formar part d’aquest nou projecte i a les famílies per la paciència i la seva implicació. També va tenir paraules d’agraïment cap a la Diputació de Barcelona, la Fundació de la FCF, la Secretaria de l’esport i el CAR per la seva col·laboració. Per la seva part, Pere Guardiola va destacar “l’aposta de la FCF amb el futbol femení” i, més concretament, en aquest projecte. “A vosaltres, que comenceu un nou projecte, no us deixarem soles”, va concloure el president de la Fundació.

Fandos, que va excusar l’absència de Gerard Figueras, secretari general de l’esport i Eloi Rovira, diputat d’esports i joventut de l’Ajuntament de Sant Cugat per malaltia, va destacar el força de l’esport femení i va agrair “l’aposta dels pares i les mares per l’esport amb les vostres filles”.

L’esperit del projecte

Júlia Catot ajudant a la Marina a posar-se els guants
 

La directora tècnica de la Federació, Àngels Solà, va recordar que “la lliga de nois va començar amb només 5 nens i ara en tenim una cinquantena”, desitjant que en un futur es pugui organitzar una lliga de futbol femení amb diversos equips participants. “La Sònia i jo estem molt il·lusionades”, destacava Júlia Catot, l’entrenadora de les noies. “Hi ha diferències d’edats i grau de discapacitat i això ho enriqueix més”. L'Alba Bizarro, una de les jugadores, posava èmfasi en la part més personal del projecte: “els meus companys d’equip són la meva segona família i espero que aquest equip també ho sigui”.

Després de la roda de premsa, amb una gran assistència de familiars que van omplir l’aula de premsa del CAR, es va dur a terme el segon entrenament de l’equip. El grup desprèn una gran actitud i moltes ganes de seguir endavant, de sumar més noies a la iniciativa i gaudeix d’una gran cohesió per les poques sessions que s’han realitzat fins ara. La pròxima concentració està prevista durant el mes de febrer, també al CAR.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com