Home Premsa. Notícies El futur de l'Atletisme i la Boccia estatal s'evaluarà en els campionats de joves promeses
El futur de l'Atletisme i la Boccia estatal s'evaluarà en els campionats de joves promeses PDF Imprimeix Correu electrònic

Atletisme | Boccia

Campionats Atletisme i Boccia Joves Promeses 2018

València posarà a prova el futur de l’esport adaptat aquest cap de setmana. Per partida doble. La capital del Túria serà la seu del Campionat d’Espanya de Joves i Torrent del 1r Campionat d’Espanya Liberty de Promeses Paralímpiques. 8 esportistes de la FECP participaran en les competicions de Boccia (6) i d’atletisme (2).

Un combinat replet de debutants

La meitat dels joves esportistes catalans seleccionats per participar en la competició de Boccia debutaran en un campionat estatal. Per a la Nerea, el Ferran i en Nandou serà la seva primera aventura. “Tots tres estan molt contents i amb moltes ganes de viure l'experiència. El que realment és important és gaudir el moment i agafar experiències per seguir  millorant” explica la Pau Salvador, que també debutarà com a seleccionadora. “És una situació nova per mi i em crea cert nerviosisme, alhora que emoció”, reconeix, tot i que remarca que en un campionat “els protagonistes són els esportistes”.

Juntament amb la Nerea (BC3), el Ferran (BC3) i en Nandou (BC3) viatgen cap a València la Mònica Bell (BC3), la Irene Muñoz (BC3) i l’Andrea Giménez (BC3), que l’any passat va acabar la competició en segona posició. Els resultats i el factor competitiu juguen un paper important en un esdeveniment d’aquesta envergadura, però Salvador prefereix centrar-se en les vivències i l’experiència que suposarà aquest cap de setmana plegats. “El més important és que gaudeixin de l'experiència i agafin confiança en ells mateixos a la competició” sintetitza.

 

També en atletisme

Laia Fabra (categoria F36) i Iván Soriano (F 37) participaran en la primera edició del Campionat d’Espanya Liberty de promeses paralímpiques d’atletisme. Els dos atletes de l’ISS L’Hospitalet Atletisme competiran en la prova de 100 metres llisos, tot i que no serà l’única prova en què participarà Soriano, que també correrà els 400 m llisos.

Les dues expedicions han posat rumb aquest matí cap a terres valencianes. L’equip català de Boccia ha sortit des del CAR de Sant Cugat amb un pit stop a Amposta per recollir la Nerea i en Ferran Navarro, dos dels debutants del conjunt. En canvi, la Laia i l’Iván s’han afegit a l’autobús de l’ONCE per anar cap a Torrent.

 

Els resultats, en un segon pla

En campionats com els que viuran els 8 esportistes de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) és habitual recórrer a la classificació final per determinar l’èxit o el fracàs finals. Però és important mirar més enllà. “Des de la meva experiència com a esportista, no només com a tècnic, penso que conviure amb altres persones que comparteixen els teus fustos esportius enriqueix molt, individualment i com a grup”, explica Pau Salvador. “En aquests dies es coneix millor als companys i es formen amistats que sense aquesta convivència potser no s’haurien donat. Són moltes hores junts i això crea lligams”.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com