Home Premsa. Notícies Augmenta la qualitat dels equips que participaran en el torneig internacional de futbol
Augmenta la qualitat dels equips que participaran en el torneig internacional de futbol PDF Imprimeix Correu electrònic

Futbol

CP United Campió Torneig Internacional de Futbol per a persones amb paràlisi cerebral – Ciutat de Barcelona 2017

La tretzena edició del Ciutat de Barcelona comptarà amb la participació de seleccions tan potents com l’Argentina, els Estats Units o Escòcia. El vigent campió, el CP United, repetirà en una competició que es jugarà del 7 al 10 de juny al CEM Clot de la Mel.

Convertit en una activitat de referència després de 12 anys, el Torneig Internacional de Futbol per a persones amb paràlisi cerebral – Ciutat de Barcelona està a punt de tancar els equips que participaran en l’edició d’enguany. Una competició que arribarà a la seva tretzena edició amb el nivell més alt vist fins ara. “El nivell dels equips participants ha pujat bastant. Les seleccions d’Argentina i els Estats Units estan al Top 5 del rànquing mundial”, explica el director de la competició, l’Isma Sánchez.

Tot i que EEUU participarà amb un equip en desenvolupament i no amb el seu primer equip, el director preveu dos grups diferenciats segons el seu nivell, ja que “Escòcia també té un equip molt fort”. A les seleccions estatunidenca, argentina i escocesa s’hi sumen els clubs anglesos CP United, vigent campió, SW CP United i els combinats nacionals de Dinamarca i Catalunya. L’organització treballa aquests dies per trobar el vuitè equip que tancarà la participació, un club “d’un nivell similar al de la Selecció Catalana”.

Una competició que no para de créixer

Minuts després de finalitzar un partit decisiu conra Itàlia, que acabaria sent l’últim del combinat nacional, tècnics i jugadors catalans es mostraven molt satisfets amb el nombre i nivell dels equips participants en la dotzena edició del Ciutat de Barcelona i coincidien en una demanda: la continuïtat del torneig.

Però, pot seguir creixent una competició que no té l’estatus d’oficial? “Hem arribat al nostre límit. El Torneig Internacional de Futbol – Ciutat de Barcelona és un Open i no entraria dins les competicions oficials com mundials o europeus. Però dins d’aquest format no oficial, no hi ha cap altre trofeu en l’àmbit mundial que pugui arribar a 8 seleccions en una mateixa edició. A vegades hem vist que podíem pujar en nombre d’equips, però el caràcter en desenvolupament del trofeu limita els dies de competició”.

El nivell de la Selecció Catalana

Selecció Catalana i Selecció Italiana Torneig Internacional de Futbol per a persones amb paràlisi cerebral – Ciutat de Barcelona 2017 

Segons Isma Sánchez, que a més de ser el director de la competició també forma part de la Federació Internacional de Futbol per a Persones amb Paràlisi Cerebral (IFCPF) i que aquest estiu va presenciar el mundial d’Argentina en directe, el nivell de Catalunyadepèn de la inversió que es realitzi en el nivell de formació dels jugadors de promoció”.

Sánchez creu que Catalunya estaria per sota dels setze primers equips nacionals del rànquing, emparellats amb seleccions com la danesa o la finlandesa, amb equips que “encara no aspiren a competir en uns Jocs Paralímpics”. Com a punt més positiu i d’optimisme futur, destaca “l’elevat nombre de jugadors de promoció que practiquen futbol i que cada dia són més importants dins la Selecció Catalana de Ramón del Pino”.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com