Home Premsa. Notícies Un campionat internacional inclusiu de natació adaptada farcit d’estrelles
Un campionat internacional inclusiu de natació adaptada farcit d’estrelles PDF Imprimeix Correu electrònic

Gran Premi Diputació de Barcelona

Presentació 3r Trofeu Internacional de Natació Adaptada - Gran Premi Diputació de Barcelona amb Toni Ponce

Les medallistes paralímpiques i campiones mundials Sarai Gascón i Núria Marquès encapçalen un cartell amb les millors nedadores adaptades del país. Òscar Salguero, Toni Ponce i Marian Polo, que en l’edició de l’any passat van aconseguir diversos rècords nacionals, repetiran.

300 esportistes amb i sense discapacitat participaran en el 3r Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gram Premi Diputació de Barcelona, el dissabte 21 i el diumenge 22 d’abril a les instal·lacions del Club Natació Barcelona, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). A més de nedadors i nedadores paralímpics de renom com Sarai Gascón, Núria Marquès o el valencià David Levecq, a la competició hi participaran esportistes d’Itàlia i Andorra.

Vam començar amb incertesa fa tres anys i ara en serem més de 300, comptant amb una sèrie de nedadors paralímpics de primer nivell. Estem molt animats!”, comentava el president de la FECPC, el Sr. Carles Muñoz, a la presentació del Gran Premi Diputació de Barcelona. El Sr. Daniel Laga, coordinador d’esports de la Diputació de Barcelona, va remarcar el caràcter inclusiu del campionat, “un valor en alça a Catalunya”. Per la seva part, el president del CN Barcelona, el Sr. Bernat Antràs, va ressaltar la voluntat del club per promocionar tot l’esport, donant valor a un trofeu “impressionant”.

Un campionat inclusiu

Com en les dues edicions anteriors, la característica principal de la competició serà el seu caràcter inclusiu, que afavoreix l’empatia i la superació de nedadors amb i sense discapacitat en un mateix entorn. Es tracta d’una aposta molt poc freqüent a l’estat, però aplaudida i reclamada pels mateixos protagonistes.

Encara que tinguem una discapacitat, no ens podem posar barreres. Hem d’anar a totes i intentar guanyar a gent que no té cap discapacitat”, explicava la campiona mundial Sarai Gascón, que l’any passat va aconseguir un rècord del món durant el torneig. Com Gascón, tots els participants del Gran Premi Diputació de Barcelona lloen el caràcter inclusiu de la competició i hi veuen una gran oportunitat per aprendre i millorar, tant esportivament com socialment.

Les millors nedadores del moment

El Gran Premi Diputació de Barcelona tornarà a comptar amb la participació de les millors nedadores catalanes del moment. La medallista paralímpica i campiona mundial Sarai Gascón repetirà, així com altres campions paralímpics i mundials com l’Òscar Salguero i el Toni Ponce. “Intentaré aconseguir el rècord del món en la prova de 50 metres braça”, confessava Ponce fa uns dies. Qui s’estrenarà a la competició serà la jove nedadora del Baix Llobregat Núria Marquès, que arribarà al torneig amb un palmarès increïble i prometent un duel molt interessant davant Gascón.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com