Home Premsa. Notícies “Porto tota la vida competint amb nedadores sense discapacitat. Per mi és normalitat”
“Porto tota la vida competint amb nedadores sense discapacitat. Per mi és normalitat” PDF Imprimeix Correu electrònic

Núria Marquès | Gran Premi Diputació de Barcelona 

Nuria Marques - Gran Premi diputació de barcelona

Instants abans de ser designada com la millor nedadora amb discapacitat del 3r Trofeu Internacional de Natació Adaptada, la Núria Marquès confessava haver arribat a la competició sense cap objectiu específic. “Venia a fer-ho el millor possible, amb alguns petits canvis tècnics”, deia Marquès, que assegurava marxar amb bones sensacions tot i no haver aconseguit les seves millors marques.

De fet, la Núria va ser desqualificada en la final dels 200 metres estils. El seu ímpetu, el que l’ha portat a ser considerada una de les millors nedadores del planeta amb només 18 anys, va fer que saltés a l’aigua massa aviat. Però aquest pas en falç no va ser cap impediment per certificar una gran actuació que va acabar amb una medalla d’or en la prova dels 100 metres papallona i dues primeres posicions en la fase eliminatòria de diumenge al matí.

Un campionat inclusiu

La principal característica de la competició és el seu caràcter inclusiu, sent una de les úniques competicions de natació inclusives a Catalunya. “És molt important que la gent, des de fora, vegi que hi ha un esforç per superar-nos”, reflexiona la Núria, que no veu diferències entre esportistes d’elit, tinguin o no alguna discapacitat. “Tots fem el mateix esforç per arribar a l’alt nivell, que és on tots els esportistes volem arribar”.

Marquès va començar a nedar amb gent sense discapacitat des de ben petita. “Porto tota la vida nedant amb nedadors sense discapacitat, vaig començar així. Ho porto tota la vida fent i per mi és normalitat”. Tot i que la de Castellví de Rosanes creu que s’està duent a terme una feina important durant els últims anys per potenciar l’esport adaptat dins la societat, la nedadora catalana pensa que no hi ha prou campionats inclusius, una demanda a millorar. “Sí que és veritat que potser en falten una mica més d’aquests campionats. Jo n’he participat en pocs”, relata en primera persona la campiona paralímpica mundial.

Palmarès

Aquest era el primer cop que la Núria participava en el Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona, tot i que va prometre que intentaria tornar-hi l’any vinent. Amb només 18 anys, l’esportista del CN Sant Feliu s’ha convertit en una referència mundial dins de la natació adaptada.

Marquès va finalitzar els seus primers jocs paralímpics, els de Rio del 2016, amb una medalla d’or (400m lliures) i una altra de plata (100m esquena). A aquests èxits aconseguits amb 16 anys, fa uns mesos hi va sumar 3 ors, 2 plates i 1 bronze del Mundial celebrat a Mèxic. Ara, el seu proper objectiu se situa en l’europeu de Dublín, a l’agost, on anirà “a per totes”.

Share Link: Facebook
 
Facebook Twitter  

Trofeu Int. de Natació 2020

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com