Home Premsa. Notícies Els CPISRA World Games aterren per primer cop a Catalunya amb rècord de participació
Els CPISRA World Games aterren per primer cop a Catalunya amb rècord de participació PDF Imprimeix Correu electrònic

CP World Games

La tretzena edició dels jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral se celebrarà a Sant Cugat del Vallès del 7 al 13 d’agost. Els jocs, que comptaran amb més de 800 participants de 30 països d’arreu del món,  s’iniciaran amb una cerimònia d’inauguració a càrrec de la Fura dels Baus.

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i l’Associació Internacional per la Recreació i l’Esport per a persones amb Paràlisi Cerebral (CPISRA) organitzen els CPISRA World Games a Sant Cugat, els primers jocs a Catalunya i tot just els segons que viatgen lluny del Regne Unit, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat. La d’enguany serà l’edició més nombrosa, doblant el nombre de participants respecte a la del 2015 a Nottingham, entre esportistes, assistents, tècnics, àrbitres i voluntàries.

Uns 600 esportistes de països com Austràlia, Brasil, Canadà, Estats Units, Anglaterra, República Txeca, Sud Àfrica o Tailàndia competiran en quatre disciplines esportives diferents: atletisme, race running, futbol 7 i natació; i en tres modalitats d’esports en desenvolupament: boccia, futbol 7 femení i eslàlom amb cadira de rodes. El total de 7 esports que es disputaran als CPISRA World Games es duran a terme a les instal·lacions esportives de Sant Cugat com el Centre d’Alt Rendiment de Catalunya (CAR), la Rambla del Celler, el Jaume Tubau i La Guinardera.

Els primers dies de les quatre disciplines esportives estaran dedicats a classificar els esportistes segons el grau de discapacitat física; en canvi, les tres modalitats en desenvolupament apostaran per realitzar un campus de tecnificació durant els dos primers dies i dedicar els dos últims per competir. La teoria, però sobretot la pràctica i el perfeccionament seran els protagonistes els primers dies a la Boccia, el Futbol 7 femení i l’eslàlom.

Cerimònia d’inauguració amb la Fura dels Baus

L’espectacle Dreams de la companyia de teatre serà l’epicentre de la cerimònia d’inauguració dels jocs, que tindrà lloc el dimarts 7 d’agost a les 20 hores a la Zona Esportiva Municipal de La Guinardera, a Sant Cugat. Un espectacle trencador i sensacional que deixarà bocabadats a tots els assistents i que serà possible gràcies a la col·laboració i la implicació de Catalònia Fundació Creactiva.

La festa començarà amb la tradicional desfilada de tots els esportistes i els parlaments de les personalitats, el Sr. Carles Muñoz, president de la FECPC; el Sr. Peter Drysdale, president de CPISRA i el Sr. Eloi Rovira, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat. Després d’una exhibició de balls populars locals, es desplaçarà al públic i als esportistes a l’exterior del recinte per presenciar l’espectacle de la Fura dels Baus.

Activitats paral·leles per formar als atletes

L’aposta dels jocs mundials per a persones amb paràlisi mundial no es limita només a la pista o als camps de futbol. Més enllà dels campus de tecnificació i les competicions, els CPISRA World Games ofereixen un ampli ventall d’activitats paral·leles per formar els esportistes en altres camps. Per exemple, el Programa Proud Paralympian, del Comitè Paralímpic Internacional, oferirà xerrades per orientar les carreres esportives dels esportistes a través de la mirada d’exatletes paralímpics professionals. També se celebrarà la 30a Assemblea Internacional de CPISRA, amb la participació dels 30 països membres, el dimecres 8 d’agost.

Per últim, i per reafirmar l’aposta de la FECPC per desenvolupar nous esports arreu del món com l’aposta per crear el primer equip femení de futbol de l’estat, durant l’assemblea es presentarà la 1a Conferència Internacional d’Eslàlom amb Cadira de Rodes, un projecte impulsat per la Federació i que compta amb el suport del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr Youtube

Trofeu Int. de Natació 2019

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com