“Estem orgulloses d’entrenar aquest equip”

La selecció catalana femenina de la FECPC i l'Adiam, es fan una fotografia d'equip després del seu partit

“Estem orgulloses d’entrenar aquest equip”

La selecció catalana femenina, l’Adiam i el Disport FC competeixen a la Copa Promesas i la Liga Nacional de futbol 7 amb bones sensacions

“És una passada la millora que s’ha vist en totes i cada una de les jugadores.” Sònia Noell, seleccionadora del combinat femení de la FECPC posa en valor el creixement de l’equip en la seva segona participació a la Copa Promesas organitzada per la FEDPC. Aquest cap de setmana la selecció catalana ha disputat a Madrid els partits corresponents a la tercera i quarta jornada de la segona categoria de futbol estatal.

El conjunt dirigit per Noell juga en aquesta competició on la resta d’equips tenen una superioritat física i motriu ja que la majoria són jugadors i l’equip català no compta amb cap jugadora FT3 (jugadors amb major mobilitat). Competir en aquest torneig les ajuda a preparar-se per les competicions femenines internacionals. Tant la seleccionadora i el seu cos tècnic com alguna de les jugadores catalanes formen també part de la selecció espanyola que el 2022 va jugar en la primera Copa del Món femenina de la història, celebrada a Salou i organitzada per la FECPC i la IFCPF.

En aquesta darrera jornada de Madrid, la selecció es va enfrontar al Levante B i a l’Adiam, que és l’altre equip català a la Copa Promesas i a més és el vigent campió i favorit per revalidar el títol, imbatut en tota la temporada. Tot i les dues derrotes, Sònia Noell reivindica el pas endavant de les jugadores. “Hem fet un pas endavant a nivell col·lectiu. L’any passat no competíem i aquest any ho estem fent. Hem aconseguit marcar en tots els partits, fins i tot amb l’Adiam, i això abans per nosaltres era una quimera. A nivell personal, a l’staff estem molt orgulloses d’entrenar aquest equip

La selecció catalana femenina de la FECPC i l'Adiam, es fan una fotografia d'equip després del seu partit
La selecció catalana femenina de la FECPC i l’Adiam després del seu enfrontament.

La jove jugadora de 13 anys Eider Acacuso va ser l’autora dels gols de la FECPC en aquestes dues jornades contra el Levante B (6-1) com contra l’Adiam (1-10). Pel que fa a l’Adiam, l’equip del Maresme és el gran dominador de la categoria tant en l’edició passada com en la d’enguany. El conjunt dirigit per Maria Arellano i Raul Vidal es manté invicte i a un pas de revalidar el títol.


Un altre equip català que busca repetir la victòria és el Disport FC, que participa en la màxima categoria del futbol estatal, a la Liga Nacional de Fútbol 7 que també organitza la FEDPC i de la qual Disport FC és el vigent campió. El quadre dirigit pel seleccionador català masculí, Iñaki Requena, ha aconseguit la classificació al Playoff Final on els quatre millors equips es disputaran el títol. La fase final tant de la Copa Promesas com de la Liga Nacional se celebrarà a la localitat de Navalmoral de Mata a Extremadura, amb la participació dels tres equips catalans. 

Consulta els resltats de la Copa Promesas aquí. Consulta els resultats de la Liga Nacional aquí.