8è Trofeu Internacional de Natació Adaptada

8è Trofeu Internacional de Natació Adaptada

Mínimes mundialistes i rècords d’Espanya a la vuitena edició de la jornada inclusiva anual celebrada al CN Barcelona

“Cada vegada que es feia sonar la campana o alguna mínima pel mundial l’ambient de la piscina era màgic. Això no passa a totes les competicions, per això m’agrada cada any poder gaudir del trofeu internacional de natació adaptada.” Són les paraules de Flàvia Maymí, nedadora del CN Barcelona que enguany ha participat en aquest 8è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals. Un Trofeu amb centenars de participants en què 10 nedadors han aconseguit rècords d’Espanya i sis han obtingut mínimes pel proper Campionat del Món a Manchester.

Fins a 13 vegades va sonar la campana a la Piscina Nova de l’Escullera del Club Natació Barcelona. En aquest cap de setmana de natació inclusiva, el Trofeu Internacional ha entrat a formar part del circuit la Liga Axa de Natación Paralímpica, obrint d’aquesta manera amb la primera jornada de l’any. Els millors nedadors i nedadores d’aquest torneig inclusiu han estat els medallistes paralímpics Núria Marquès, del CN Sant Feliu, i Toni Ponce, del CN Vilafranca, així com David Chaves del CN Mataró i Carla Ramos del CN Barcelona. Mira a continuació el reportatge de la Zona UFEC d’Esport 3 sobre el campionat:

A la classificació individual final, al podi masculí, Miguel Luque i Jacobo Garrido acompanyen a a Toni Ponce, mentre que al podi femení el completen Sarai Gascón, del CN Terrassa i Maria Delgado, de la FEDC. A més, tant Miguel Luque com Núria Marquès han fet mínima per la Copa del Món i viatjaran a Manchester, juntament amb Ariel Schrenck del CN Mataró, Mahamadou Dembelleh de la FEDC i David Lebecq de la FESA, que també han aconseguit les seves marques mínimes.

“Per mi aquest campionant és un referent. Competeixen persones amb i sense discapacitat juntes per baixar marques, buscar mínimes per la Copa del Món i batre rècords d’Espanya. Fins i tot venen nedadors d’altres països. Jo tenia nervis pel debut a casa però he pogut baixar totes les marques i gaudir de cada moment a l’aigua”, expressa Xavier Carregal, nedador amb discapacitat visual del CN Barcelona i la FEDC. Un any més, centenars d’esportistes han viscut un cap de setmana amb la millor natació inclusiva amb nedadors i nedadores de primer nivell, rècords d’Espanya, mínimes pel Mundial i moltes emocions.

Consulta els resultats del 8è Trofeu Internacional de Natació Adaptada aquí.