SALOU POTENCIA LA INCLUSIÓ EN L’ESPORT AMB LA PRESENTACIÓ DELS CAMPIONATS DEL MÓN DE FUTBOL 7 ADAPTAT

Salou ha acollit aquest dijous la presentació oficial dels Campionats del Món masculins de Futbol 7IFCPF Men’s World Championships, destinats a jugadors amb lesions cerebrals. 

El Complex Esportiu Futbol Salou Sports Center serà l’escenari on es desenvoluparà aquest torneig, amb instal·lacions d’alt nivell que acolliran un total de 5 equips en competició: Corea del Sud, Escòcia, Irlanda del Nord, Itàlia i Xile, entre l’11 i el 18 d’abril.

Aquestes seleccions intentaran guanyar per pujar posicions al rànquing mundial i situar-se entre les millors del món. Així mateix, el proper mes de novembre disputaran a Salou la Copa del Món masculina els 16 millors equips del planeta; i la Copa del Món femenina, 6 seleccions i les millors jugadores del panorama mundial.

La presentació d’avui, que ha tingut lloc als Jardins del Patronat Municipal de Turisme de Salou, ha comptat amb l’assistència de Pere Granados, alcalde de Salou; Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Lesió Cerebral (FECPC); Julián Rebollo, president de la Federación Española de Deportes de Personas con Parálisis Cerebral y Daño Cerebral Adquirido (FEDPC); i Tom Langen, director tècnic de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha donat la benvinguda als equips participants i ha agraït l’organització del campionat en un municipi que compta amb unes condicions extraordinàries per acollir esdeveniments esportius i per gaudir d’un entorn inigualable. Així mateix, ha definit la destinació com a líder en matèria de turisme esportiu, no només a Costa Daurada, sinó també a Catalunya i a l’arc del Mediterrani. I, finalment, ha posat en valor la importància del futbol adaptat i la labor de la Federació per donar suport a la integració de totes les persones, dins del món de l’esport.

Per la seva banda, Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Persones amb Lesió Cerebral (FECPC) ha agraït que Salou aculli el millor futbol adaptat del món “a casa vostra, que és casa nostra”, ha dit. També ha donat les gràcies pel suport de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF), a través de Tom Langen; i pel de la FEDPC, través de la figura de Julián Rebollo, per celebrar aquest torneig..

La FECPC, amb la seva trajectòria i dedicació, lidera aquesta iniciativa, reafirmant el valor de l’esport com a eina poderosa per a la inclusió i el desenvolupament personal d’infants i joves amb paràlisi cerebral o lesions cerebrals. Aquest esdeveniment no només celebra l’esport, sinó també l’esperit de superació i la capacitat d’unir cultures i comunitats entorn d’una passió comuna.